kindercoaching

Heeft jouw kind:

 • last van onzekerheid?
 • moeite met voor zichzelf opkomen?
 • een hele kritische blik op zichzelf waardoor het moeilijker is te ontspannen?
 • moeite met kritiek?
 • last van heftige emoties waarmee hij/zij niet goed om kan gaan?
 • last van veel boosheid, angst of verdriet?

Dan kan een kindercoachings-gesprek een goede oplossing zijn voor je kind.

Hierdoor zal jouw kind:

 • inzicht krijgen in zijn/haar eigen patronen.
 • eerder de signalen van zijn/haar lichaam herkennen
 • ontdekken hoe hij/zij deze signalen positief kan inzetten.
 • ontdekken hoe gedachten je positief kunnen helpen.
 • de tools krijgen waardoor hij/zij meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld krijgt
 • leren hoe je op een krachtige, zelfbewuste en positieve manier kan communiceren. Met jezelf en met anderen.
 • makkelijker een grens kunnen aanvoelen of geven.
 • weten hoe hij/zij kan doen als de emoties te hoog oplopen waardoor een gesprek niet meer mogelijk is.

Wat kan je verwachten

Jouw kind wil graag een nieuwe vaardigheid leren. Dat is super mooi, maar misschien ook wel spannend. Je kind kent mij nog niet en weet niet wat hij/zij kan verwachten. Voorafgaand aan het eerste gesprek hebben wij (de ouder(s)/verzorger(s) en ik) een telefonisch gesprek om te bespreken wat de hulpvraag is.

Het eerste live-gesprek is altijd samen met de ouder(s), zodat we voor jouw kind een veilige setting neerzetten. In dit eerste gesprek zal ik vooral praten over hobby’s, vriendjes en vriendinnetjes en alles wat ter sprake komt en wat jouw kind een gevoel van vertrouwen geeft. Uiteraard stippen we ook even de hulpvraag aan, maar het eerste gesprek is echt gericht op kennismaken en een goede basis neerzetten.

Na dit eerste gesprek zal ik een plan van aanpak opstellen en met de ouder(s)/verzorger(s) bespreken.

In de gesprekken die volgen zal ik 1-op-1 met jouw/jullie kind praten over de onderwerpen die spelen. Soms zal ik een spel doen, een andere keer een meditatie/visualisatie of weer een andere keer een opdracht uitwerken die meer inzicht geeft.

Het belangrijkste is dat jouw kind een nieuwe vaardigheid aanleert en inzicht krijgt over zichzelf op een prettige en luchtige manier. Hierdoor kan hij/zij in de toekomst beter omgaan met uitdagende situaties of nare en heftige gevoelens.

Na iedere tweede afspraak hebben de ouder(s)/verzorger(s) en ik telefonisch contact om te bespreken hoe het gaat. En of er nog een zaken zijn die besproken dienen te worden.

Wanneer de ouder(s) of ik het wenselijk vinden wanneer we een gesprek samen met het kind inplannen, dan is dit altijd bespreekbaar.

Bij het laatste gesprek sluiten we het coachingstraject weer met elkaar (het kind, de ouder(s)/verzorger(s) en ik) af. We bespreken waarin je kind gegroeid is en welke vaardigheden je kind nu eigen gemaakt heeft.

Belangrijk

Het kan zijn dat er emoties, gedachten of gevoelens over gebeurtenissen van afgelopen periode of eerder uit zijn/haar leven naar boven komen. Alles is hierin oke. Ik stel mij neutraal, maar liefdevol op. Waarmee ik bedoel dat alles er gewoon mag zijn en we in het moment bekijken wat het beste voor je kind is.

Voor mij is het allerbelangrijkste dat jouw kind zich kan ontwikkelen op een positieve manier. Bij het leven horen ook gedachten, emoties en gevoelens die lastiger zijn. Door de manier waarop we ermee omgaan kan je kind het ervaren als een verrijking en als een kans op groei.

Ben je nieuwsgierig wat ik voor jouw kind kan betekenen en wil je een afspraak inplannen? Of heb je nog een vraag?

Je mag me bellen (06 40 24 24 00) of stuur me een mail (info@tanjavanleeuwen.com). Dan neem ik contact met jou op.

Ik werk op twee manieren. Je kan bij mij in de praktijk komen in Grave. Ook bestaat er de mogelijkheid om online te videobellen via Whatsapp of Zoom.

Zo is er altijd een mogelijkheid voor jouw kind om zich binnenkort weer lekker in zijn/haar vel te voelen zitten.

Kik hier voor meer informatie over de openingstijden & locatie en de tarieven.