Poster “Hoe begeleid ik mijn kind bij zijn/haar boze gevoelens”

Herken jij dit ook? Je kind is boos. En je wilt graag dat je kind weer blij is. Maar hoe doe je dat?

Waar komt de boosheid vandaan? En hoe kan je hier zo op reageren dat de sfeer weer snel herstelt? Dat kan best uitdagend zijn voor jou als moeder.

Je wilt je kind begeleiden zijn/haar boosheid. Maar hoe doe je dat op een goede manier zonder daarbij zelf uit je slof te schieten?

Je hebt natuurlijk de intentie om je kind goed te begeleiden bij boze gevoelens. Maar je kan je daarbij soms machteloos, geïrriteerd of ook boos voelen wanneer het niet lukt. Je hebt het gevoel te falen, je wordt onzeker of je baalt gewoon ontzettend.

Je wilt dat jullie het fijn hebben samen en dat jij op een moment van boosheid op een rustige manier kan reageren.

En daarom ben je op zoek naar praktische handvatten.

Ik heb voor jou deze poster gemaakt met 7 heldere stappen. Vanaf nu kan je je kind begeleiden in zijn/haar boze gevoelens én ervoor zorgen dat de sfeer snel weer herstelt tussen jullie.

Hang het op je koelkast, op de spiegel, in de gang of op je slaapkamer. En oefen hiermee. Het hoeft niet meteen perfect. Begin gewoon bij stap 1 en vier je successen.

Ook jij mag (net als je kind) vallen en opstaan. Zolang je maar 1 keer vaker opstaat dan dat je valt, ben je een super mama.

Je zal zien dat door deze stappen te blijven gebruiken:

– jullie relatie verbetert;
– jullie minder strijd voeren;
– je kind zich sneller gehoord en gezien voelt;
– jij je minder snel boos of onzeker voelt
– je gemakkelijker rustig kan blijven.

Klik op de knop en krijg deze poster als pdf in je mailbox.