Workshop “UIT je hoofd en IN je lijf”

Emoties willen gezien worden. Gehoord en erkent. Maar wat wij vaak doen is iets ervaren, het (soms) even voelen en weer doorgaan. En langzaam ebt ons gevoel weer naar de achtergrond.

“Ach, ik was gewoon moe.”
“Ik overdreef het. Zo erg was het nou ook weer niet “
“Het is een fase. Straks als … geregeld/gedaan/ voorbij is, dan gaat het vast beter “

En zo negeer je wat je eigenlijk voelde. En mis je een prachtige kans om dichter naar jezelf toe te groeien. En jezelf beter te leren kennen.

Want het rennen kennen we allemaal wel. Maar ken jij ook het stilstaan? Het voelen? Het accepteren van wat je nu voelt? En van daaruit pijn, verdriet en frustratie te kunnen transformeren naar acceptatie, mogelijkheden, zachtheid en rust?

Als je dát kan, dan gaat er een wereld voor je open. Waarin iedere pijn ineens een groeikans is die je kan verwelkomen in je leven net als een goede vriend.

Is dat altijd gemakkelijk? Nee, ik vind het soms ook een uitdaging. Want het is zoveel makkelijker om een ander verantwoordelijk te maken voor jouw emoties. (Ik voel me …, omdat hij/zij …).

Maar het brengt zoveel meer verbinding, rust en helderheid als je wél verder kijkt naar wat je voelt en wat jou dat zegt. Voor jezelf is het uiteindelijk fijner én in je relatie met anderen. Je kinderen, je partner, familie, vrienden, collega’s.

Lijkt je het fijn dit ook eens te ervaren en te ontdekken wat deze manier van bewust voelen voor jou kan betekenen?

Aanstaande zondag geef ik een hele mooie workshop (over emoties en onze lichaamshouding) op FestivaLOS op de sociocratische leeromgeving LOS in Deurne.

Voel ik gezonde spanning? Oh ja, absoluut. Maar ik kijk ernaar, zie het en wéét ook dat dit geweldig gaat worden. En kies dus (naast de erkenning van wat is) ook voor wat ik wens te voelen. En precies dát is wat ik ook met jou ga doen tijdens de workshop.

Bewustzijn, plezier, ontspanning en keuzes. Het lijkt het leven zelf wel 😉😁.

Kom je ook? Het lijkt me super leuk om jou daar te ont-moeten. ❤🍀🦋

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *