Heb jij moeite met de mening/ het oordeel van een ander? Lees dan dit.

“Ik laat me soms afleiden door de meningen en oordelen van anderen. En dan voel ik me eigenlijk alleen nog maar rottiger.”

Ken jij dit ook?

Van de week zei een klant mij dit en ik had met haar te doen. Ik ken dit zó goed.

Ik wist altijd heel goed wat ik wilde en ging daar ook voor. Mensen zeiden mij te bewonderen om mijn daadkracht en volharding. En hoewel dit ook een talent van mij is en ik genoot van het feit dat ik mijn hart volgde, was het ook een valkuil. Want het deed me wel degelijk wat wat anderen van mij vonden. Alleen liet ik dat niet zien…. dat broeide onderhuids….

Stel je voor …

Stel dat je met 10 mensen naar een museum gaat met schilderijen, zei ik. En je staat allemaal voor hetzelfde schilderij. Zullen jullie dan alle 10 dezelfde mening hebben over het schilderij?

Nee toch? En dat is logisch. En oké.

Je connect wellicht met diegene die jouw mening deelt. Misschien duik je samen nog verder de materie in. En dan … ga je weer door.

Je gaat niet staan bij degene die zich totáál niet kan vinden in jouw mening. Degene waar jij je niet prettig bij voelt. En waar jij je onzeker door gaat voelen. Die misschien zelfs een oordeel heeft over jouw mening. Die persoon laat je gewoon zijn/haar mening hebben en … je gaat weer door.

Waarom zou je dat niet kunnen doen als het niet om een schilderij gaat, maar om iets wat meer lading heeft voor jou?

Jouw manier van opvoeden, jouw manier van omgaan met anderen, jouw wens het anders te willen dan de mensen om jou heen.

Ik weet het … er gebeurt energetisch van alles als jij geraakt wordt. En het is heel interessant ernaar te kijken wáár dat vandaan komt en hoe je dat kan transformeren naar een gewenst gevoel. Dat is iets waar we vaak naar kijken in mijn gesprekken met klanten.

Maar soms is het ook oké om gewoon even de keuze te maken het te versimpelen. Het te vergelijken met het bekijken van een schilderij met 10 anderen. En gewoon de andere kant op te kijken als iets of iemand je niet dient.

Het is oké te kiezen voor jezelf. En je focus te leggen op dát of die persoon die jou wél een goed gevoel geeft.

Moet je dan alles maar negeren en keihard weglopen voor alles dat je triggert? Absoluut niet. Als je er een patroon in herkent waarin jij je telkens hetzelfde voelt, dan is het heel nuttig verder te kijken.

Maat als jij al volop bezig bent met je eigen ontwikkeling op een bepaalt gebied en iemand triggert jou nog op de oude stuk? Dan mag je heel trots op jezelf zijn dat je het nu herkent in jezelf.

En dan kan je met een rechte rug zeggen “Hier ben ik niet meer van gediend. Ik draai me om en focus me op wat mij wél dient.”

De vrouw waarover ik sprak is super goed bezig. Ik ben écht trots op haar. En ze maakt zelfs al na 1 live afspraak en 1 belafspraak machtige mooie ontwikkelingen door. Ik ben zo benieuwd waar ze over een paar weken staat.

Maar ik weet zeker … haar leven ziet er straks anders uit dan nu. Meer balans, meer overzicht en veel meer ontspanning en plezier. En dat is precíes waar zij zo’n behoefte aan had.

✨✨✨✨

Loopt jouw hoofd soms ook over? Wil jij ook graag een steuntje in de rug bij het vinden van meer rust, balans en plezier in het contact met je kind of in jouw ervaring van het moeder zijn? Kijk dan onder het kopje “moedercoaching” voor meer informatie en plan een afspraak met mij in.

Heb je nog vragen of wil je eerst een gratis kennismakingsgesprek? Stuur me dan een pb of stuur me een mailtje (Info@tanjavanleeuwen.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *