Een vriendin die eigenlijk geen vriendin meer is …

Ohw … wat kan dat toch lastig zijn. Je hebt een vriendin, je hebt het leuk samen, maar … het voelt niet helemaal kloppend meer.

Je mist het plezier van vroeger, de verbinding die je tóen voelde. Of je irriteert je zelfs zo af en toe aan haar. Het kost je energie om bij haar te zijn.

Maar ja … jullie hàdden het toch leuk samen? Waarom voelt het dan nu zo?

Je zal het wel verkeerd zien. Iets invullen wat er niet is. Of op alle slakken zout leggen. Niemand is toch helemaal precíes zoals jij wenst?

En dus laat je het maar. Het is toch wel fijn om iemand te hebben waar je tegen aan kan praten. Die jou zegt te begrijpen. Die met je mee denkt …

Of begrijpt ze je eigenlijk niet? Zit jij eigenlijk vaak in gedachten op een heel ander niveau? Niet beter of slechter, maar wel anders …

En het sluimert een beetje door. Je spreekt minder vaak af. Je bedenkt misschien zelfs wel eens een smoesje om niet te hoeven afspreken… Het blijft een beetje in de lucht hangen. Het voelt niet fijn.

Maar om nou zo recht in haar gezicht te zeggen dat het niet meer past? Dat vind je ook zo rot om te doen. Opzich is het een goed mens. Alleen jíj wordt er niet gelukkig meer van …

Ken je deze situatie? Vind jij het lastig om een ander te moeten teleurstellen? Of ben je bang voor haar reactie? Of bang om iets te stoppen wat misschien ooit weer heel mooi kan zijn? Bang om spijt te krijgen?

Weet je, als je hebt gekozen om BEWUST te leven. En zoveel als mogelijk AUTHENTIEK te zijn in je ZIJN en in je HANDELEN. Dan kan het niet anders of er zijn soms mensen in je omgeving die niet meer bij je passen. Je ont-wikkelt je telkens verder en hun ontwikkeling verloopt anders. En dat is oké!

Want op ieder potje past een dekseltje. Bij iedere groei die jij doormaakt verandert jouw frequentie en dús trek je iedere keer weer nieuwe mensen aan die passen bij jou. Op dit moment.

Tenzij je je vast blijft houden aan díe mensen die eigenlijk niet meer bij jou passen. Omdat je angst hebt. Voor hun reactie, voor je eigen gevoelens, voor de gevolgen…

Maar daarmee blijf je de situatie in stand houden. Daarmee kan die nieuwe vriendin niet in jouw leven komen. Want jij zendt nog steeds die oude frequentie uit. Die je eigenlijk niet meer wenst.

Vraag je dus bij iedere keer af dat je wéér voelt dat je niet blij wordt van die vriendschap of het niet beter is deze te stoppen. Uit liefde voor jezelf. Én voor die ander.

Want jij wilt toch ook geen vriendin die niet écht zichzelf is bij jou? Jij wilt toch ook niet met iemand afspreken die eigenlijk liever iets anders gaat doen?

En jij wilt jouw tijd toch ook liever besteden aan contacten die jou energie geven? En waar je super gelukkig van wordt?

Wees lief voor jezelf. Én voor haar. En zeg eerlijk dat het niet meer past. Geen verwijten. Geen drama. Zij is goed zoals zij is. En jij bent goed zoals jij bent.

We zijn allemaal mooie mensen, maar jij mag kiezen met wie je jouw leven deelt. Gewoon, omdat dat goed voelt voor jou en je wéét dat je met deze keuze een stap zet richting jouw hart. En de volgende mooiste versie van jou 🤩💖✨

Wie of wat mag jij in liefde los laten? Zodat jouw volgende mooiste versie zich zichtbaar mag gaan maken aan jou?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *